Σε ποσοστό 85% οι πολίτες συμφωνούν με τις ενέργειες Μητσοτάκη - 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll σχεδόν καθολική είναι η αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής  για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης.
Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 85% εμφανίζονται από πολύ έως αρκετά ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει την διασπορά του κορονοϊού στην χώρα .
Το 95,7% συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι εννέα στους δέκα συμφωνούν με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ το 93% δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της κατάστασης από τον κ. Τσιόδρα. Παράλληλα, το 52,5% συμφωνεί με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Το 79,2% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών αποφάσεων για την νόσο, το 86,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμα και το 47,4% όσων ψήφισαν ΚΚΕ δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα.
Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 72,1% εκτιμά πως θα διαρκέσει η πανδημία από τρεις μήνες και πάνω, ενώ το 86,4% εκφράζουν την ανησυχία τους για την φονική νόσο.
Σχετικά με τα ποσοστά των κομμάτων, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει πλέον τις 20 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 40%, έναντι 20,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν ΚΚΕ 5,5%, ΚΙΝΑΛ 5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 2%, Άλλο κόμμα 2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,8%.
Δημοφιλέστερος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με ποσοστό 61% και ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας 58%, Τάκης Θεοδωρικάκος 54%, Χρήστος Σταϊκούρας 52% και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 51%.
Τέλος, όσον αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα των συνόρων στον Έβρο, το 83,9% απαντά θετικά για την στάση που κράτησε η κυβέρνηση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο, ενώ οκτώ στους δέκα συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στις Καστανιές απαγορεύοντας την παράνομη είσοδο στους μετανάστες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι με το συγκεκριμένο μέτρο συμφωνεί και το 72,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια πρόταση ...

A.Enria (ESM ): Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να μειώσουν τα NPEs - Προτείνει πανευρωπαϊκή Bad Bank

Σημίτης και Πισσαρίδης