Έρευνα διαΝΕΟσις: 66,3% των Ελλήνων δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο

Culpanews team  >>>   


Η διαΝΕΟσις  σε συνεργασία με την Metron Analysis, προχώρησε σε έρευνα με θέμα την στάση  των Ελλήνων ενόψει της επερχόμενης έναρξης των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου, το 66,3%, σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες, δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο. «Σίγουρα ναι» δηλώνει το 32,5% και «μάλλον ναι» το 33,8%. Αρνητικά απάντησε το 27,4%, ποσοστό ιδιαίτερα μειωμένο από το 42% που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη έρευνα τον Σεπτέμβριο.

Από το περίπου 27,4% που δήλωσαν ότι «σίγουρα ή μάλλον» δεν θα κάνουν το εμβόλιο, η κυριότερη αιτία που αναφέρουν με πολύ μεγάλη διαφορά είναι το ότι «μπορεί να μην είναι ασφαλές, ή μπορεί να έχει παρενέργειες». Τα ποσοστά των πολιτών που δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει ο ιός» ή «δεν εμπιστεύομαι τα εμβόλια» σε αυτή την ερώτηση είναι πάρα πολύ χαμηλά.

Στην ερώτηση ης δημοσκόπησης αν «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές» το 94% των ερωτηθέντων συμφωνούν, με  το 61% να συμφωνούν «απολύτως».

Όπως επισημαίνει ο Στράτος Φαναράς της Metron Analysis, «ελάχιστοι είναι εκείνοι που αμφισβητούν επί της ουσίας την προσφορά των εμβολίων στη δημόσια υγεία και το λεγόμενο “αντιεμβολιαστικό κίνημα” είναι περιορισμένο με επιδημιολογικούς όρους αλλά αν η ενημέρωση των πολιτών δεν είναι ειλικρινής, διαφανής και κατανοητή μπορεί να σπεκουλάρει στην άγνοια και να καταστεί υπολογίσιμη δύναμη».

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

A.Enria (ESM ): Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να μειώσουν τα NPEs - Προτείνει πανευρωπαϊκή Bad Bank

Μια πρόταση ...

Ευ. Βενιζέλος: Στο Πανεπιστήμιο δεν προστατεύεται η ελευθερία του λόγου πάντα ...