Το 82% θετικά τα μέτρα της Κυβέρνησης-Σαρωτική επικράτηση της ΝΔ - 23 μονάδες η διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ



Με συντριπτική πλειοψηφία αποδέχονται οι Έλληνες πολίτες τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις Pulse για τον Σκάι και της Alco για το Open που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του Σκάι, το 82% της αξιολογεί σίγουρα/μάλλον θετικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης και μόλις το 14% σίγουρα/μάλλον αρνητικά.
Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινούνται όμως και οι θετικές απαντήσεις για τον Σωτήρη Τσιόδρα καθώς σύμφωνα με την ALCO καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN, το 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας.
Ως προς το πώς αξιολογούν τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το αξιοσημείωτο είναι ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα και το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την PULSE το 78% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά, έναντι 7% που
δηλώνει λίγο ή καθόλου. Περισσότερο ανησυχούν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας (84% σε ηλικίες άνω των 60 ετών), αλλά και στους νεότερους το ποσοστό αγγίζει το 70%.

Το 83% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η πανδημία έχει επηρεάσει πολύ ή αρκετά την καθημερινή τους ζωή. Επιπλέον το 57% θεωρεί ότι έχει επηρεαστεί πολύ/αρκετά ως προς την οικονομική τους ζωή και 20% δηλώνει λίγο ή καθόλου.
Τέλος, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτοξεθεί στις 23 μονάδες καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 14%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ο οποίος συγκεντρώνει Συγκεντρώνει 53% έναντι 45% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πέφτει στο 22% έναντι του 26% στην προηγούμενη μέτρηση.
Συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη περνά με ιδιαίτερη επιτυχία το «τεστ» της κρίσης του κορωνοϊού καθώς 8 στους δέκα πολίτες (82%) αποτιμούν σίγουρα και μάλλον θετικά το έργο της στην περίοδο της πανδημίας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια πρόταση ...

A.Enria (ESM ): Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να μειώσουν τα NPEs - Προτείνει πανευρωπαϊκή Bad Bank

Σημίτης και Πισσαρίδης